Pedicurepraktijk Nijevoet

Medisch pedicure (nagelregulatie, orthesiologie, diabetische voet, reumatische voet en voetreflexologie)

OPENINGSTIJDEN

ma  09.00-15.00 u.
di  09.00-15.00 u.
wo  09.00-17.00 u.

Kloven
Kloven zijn plekken waar de huid ingescheurd is. De oorzaak is vaak een droge of juist verweekte huid.  

Droge kloven
De droge kloven vindt men vaak bij de hiel, wanneer de eeltlaag dik is.
In de zomer, bij het lopen op blote voeten is het eelt vaak droger en heeft men er eerder last van. Wanneer de eeltlaag dik is, kunnen de kloven diep zijn. Soms kunnen kloven door voortdurende belasting gaan bloeden en ontsteken. Dit is een behoorlijke pijnlijke aandoening.  

Vochtige kloven
Vochtige kloven ontstaan vaak tussen of onder de tenen door overmatige transpiratie of door langdurig contact met water. Een belangrijke oorzaak is een schimmelinfectie.
Deze moet worden behandeld met door de arts voorgeschreven medicamenten.
Belangrijk is om de huid zo droog mogelijk te houden door na het wassen tussen de tenen goed af te drogen. 

Behandeling
Bij droge kloven wordt zoveel mogelijk overmatig eelt verwijderd, voornamelijk de randjes eelt van de kloven. Dit is belangrijk om het herstel van elasticiteit van de huid te bevorderen. Pas dan is genezing van droge kloven goed mogelijk.
Na deze behandeling zal de pedicure u advies en richtlijnen geven om de huid intensief te verzorgen. Dit is noodzakelijk bij een huid die gevoelig is voor kloofvorming.

Bij vochtige kloven is de behandeling erop gericht zoveel mogelijk infecties te bestrijden. Bij schimmelinfectie in een vergevorderd stadium zal de pedicure u doorverwijzen naar de huisarts.

Wat u zelf kunt doen
Gesloten droge kloven kunt u het best behandelen met een vette crème. Wanneer u het eelt regelmatig laat behandelen door de pedicure heeft u minder kans op kloven. Want hoe dikker het eelt, des te dieper worden de kloven.
Bij vochtige kloven in een vergevorderd stadium kunt u de huisarts raadplegen.

 

 

AFSPRAKEN
06-83772017

ELMA NIJEBOER
Grand Canal 37
7609ZA Almelo

Elma Nijeboer (mail: info@nijevoet.nl)