Pedicurepraktijk Nijevoet

Medisch pedicure (nagelregulatie, orthesiologie, diabetische voet, reumatische voet en voetreflexologie)

OPENINGSTIJDEN

ma  09.00-15.00 u.
di  09.00-15.00 u.
wo  09.00-17.00 u.

Likdoorn

Harde likdoorn
Een likdoorn is een verharde naar binnen gegroeide eeltkern in de vorm van een kegel. De punt van de likdoorn is in de huid gericht. De kleur van een likdoorn is glasachtig geel. De punt van de likdoorn kan tegen zenuwuiteinden drukken, waardoor deze erg veel pijn veroorzaakt. Door constante druk van de likdoorn kan zelfs op den duur het onderliggende weefsel ontstoken raken.

Ook kan er een likdoorn onder de nagel ontstaan. Wanneer de schoen niet voldoende ruimte geeft of de teenstand afwijkt, kan er een likdoorn onder de nagel ontstaan. In dit geval moet er een stukje of een gaatje in de nagelplaat worden weggefreesd om bij de likdoorn te kunnen komen en deze vervolgens te verwijderen.

Likdoorns ontstaan als gevolg van langdurige plaatselijke wrijving en druk.
Dit kan veroorzaakt zijn door het dragen van verkeerde schoenen, maar ook door een verkeerde stand van de voet of de tenen. Een combinatie van beide is ook mogelijk.

Weke likdoorn
Wanneer een likdoorn tussen de tenen zit, spreken we van een weke likdoorn. 
De weke likdoorn
bevindt zich bijna altijd tussen de tenen. Het is een zachte eeltplek met daarin een pijnlijke kern.
Deze pijnlijke eeltkern ontstaat door voortdurende kneding van de huid tussen twee uitsteeksels van vergroeide botjes in de teenkootjes.

Behandeling
De likdoorn wordt vakkundig verwijderd en daarna drukvrij gelegd. Als dit met regelmaat gebeurt door middel van snijden, frezen en drukvrij leggen kan de likdoorn op den duur kleiner worden en zelfs verdwijnen, maar dan moet de oorzaak ook verholpen zijn.

Wat u zelf kunt doen
Koop goed passende schoenen zodat er geen drukplekken ontstaan. Wanneer er sprake is van een standsafwijking aan uw voet, kan de pedicure u daarover adviseren of doorverwijzen naar een podoloog of podotherapeut.

 

 

AFSPRAKEN
06-83772017

ELMA NIJEBOER
Grand Canal 37
7609ZA Almelo

Elma Nijeboer (mail: info@nijevoet.nl)